5. tammikuuta 2014

Suuntana Tallinna

 photo IMG_0574_zps6b5154d5.jpg
 photo IMG_0540_zps2fc2a310.jpg

Perjantaina lähdettiin Länsisatamaan, josta laivamme lähti liikkeelle puoli seitsemän aikoihin ja määränpäänään Tallinna. Alkuun tuttuun tapaan haimme syötävää ja aloittelimme hytissä, jonka jälkeen suunnattin discoon, jossa vietettiin vain pari tuntia aikaa, koska tarkoituksena oli mennä seuraavana päivänä maihin ja katsomassa Titanic -näyttelyä.

 photo viro_zps070db8a0.jpg
 photo viro1_zps5102dd11.jpg

Oon aina pikkutytöstä asti ollut kiinnostunut Titanicista ja ylipäätään siitä tapahtumasta tehty leffakin koskettaa jo itsessään ja on sellainen, että siihen ei ikinä kyllästy. Kuitenkin myöhemmin teini-iässä leffa jäi unholaan ja aloin oikeasti syventyä koko tapahtuneeseen. Olinkin siis innoissani, kun sain tietää, että kyseinen näyttely järjestetään viimeistä kertaa näinkin lähellä Suomea, joten pakkohan sitä oli mennä katsomaan! 

 photo IMG_0610_zpsfbaf90d4.jpg
 photo IMG_0616_zps938a3cc1.jpg

Näyttelyssä valokuvaaminen oli kielletty, joten mulla on todella rajoitetusti materiaalia muistona. Odotin näyttelyltä kyllä itse paljon enemmän, mutta muutamaa juttua lukuunottamatta oli se silti todella mielenkiintoinen. Esillä oli esineitä joita oli löydetty merestä sekä muuta tietoa laivasta, kuten esimerkiksi laivassa olevan ravintolan menu ja tiedot siitä, että kuinka moni ihminen laivalta selvisi ja kuinka moni ei (hyttiluokittain). On se kyllä kauheaa, että ihmiset laitetaan tärkeysjärjestykseen luokkien mukaan. Kuolleiden lukumäärä oli huomattavasti isompi kolmannessa luokassa kuin ensimmäisessä. Näin ollen pelastuneitakin oli paljon vähemmän kolmannessa luokassa.

 photo viro2_zps8dec6560.jpg

Laivalle saavuttuamme huomasin, että mulla on omasta karpalolonkero lavasta jäljellä vielä 20 juomaa. Siinä epätoivoisesti pyrin saamaan juomia laukkuuni ja huomasinkin, että kaikki eivät mahtuneet. No ei siinä auttanut kuin päiväkännien vetäminen ylimääräisten tölkkien takia. No sujui ainakin takaisintulo nopeammin kuin menomatka! 

Vaikka vastoinkäymisiäkin risteilyllä sattui, olen silti onnellinen että mua edes pyydetään tälläisiin reissuihin mukaan! Nyt kuitenkin valmistaudun tässä tätä iltaa varten, sillä tarkoituksena olis suunnata kohti Nummelaa katsomaan ihanaa Essiä ja Henniä!

Ihanaa loppuviikkoa kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Tuo mekko on kyllä ihana :) Pitäs joskus itekki käyä Tallinnassa ku en oo vielä kertaakaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on! Ois pitäny vaa suosiolla jättää rintsikat pois alta tai edes ottaa olkaimet pois :'D Tallinna on hyvä paikka varsinkin kesällä! Suunniteltiin jo Essin kanssa, että tehtäisiin kesällä kahdestaan päivämatka Tallinnaan ja ohjelmassa shoppailua, ravintolassa syömistä ja terassilla istumista!

      Poista