11. joulukuuta 2013

VASTAUKSET

 photo blg2_zpsb6b6804c.jpg

Mistä sait motivaation treenaamiseen?
Tää on itseasiassa aika monimutkainen juttu ja en oo itse varma, että mistä se motivaatio alunperin tuli. Terveydenhoitaja sanoi mulle vuosi sitten terveystarkastuksessa, että mun kannattais hankkia itselleni jonkin harrastus, koska liikuin aivan liian vähän viikossa. Siitä se innostus kuntosalilla käyntiin lähti! Tietty entisen poikaystävän kautta sain vaikutteita ja halusin itse myös näyttää hyvältä ja olla hyvässä kunnossa. Ruokavalion täydellinen muutos olikin suurimmaksi osaksi hänen ansiotaan. 

Harrastatko saliharjoittelun lisäksi paljonkin aerobista liikuntaa?
En harrasta. Kesällä ja keväällä kävin vain muutaman kerran viikossa lenkillä ja lenkki oli aina 1,5km pituinen, joten kestävyyttä mun pitäis treenata vielä ja paljon. Tietysti salilla tein aina aerobisen ennen treeniä, mutta nykyään käytän lämmittelynä hyväksi tätä Squat Challengea! Tietysti nyt syksylläkin tuli käytyä muutaman kerran Kaikulassa pururadalla juoksemassa ja parasta siellä olikin se, että sai juosta mäkeä edes takaisin kesken lenkin!

 photo blg1_zps34d677b6.jpg

Miksi erositte?
Oon aina ihmetellyt, että mitä joku tällä tiedolla ylipäätään tekee. Kuitenkin joskus sitä vain toinen tajuaa, että se toinen ei olekaan se oikea ja sille tilanteelle ei kumpikaan enää voinut mitään, vaikka yritettiinkin. Kyllä silti kieltämättä itseäni harmittaa vieläkin.

Ootko jakanut sun treenin esim. että yhtenä päivänä teet kädet, toisena jalat yms?
Oon jakanut! Nyt tän Squat Challengen takia en treenaile pahemmin jalkoja salilla, koska jalat on tarpeeks kovilla pelkästään kyykätessä. Muuten salilla oon jakanut päivät esimerkiksi niin, että yhtenä päivänä treenaan jalat ja toisella kerralla selkä/ojentajat ja kolmantena kertana saatan panostaa vähän kaikkeen, mutta pääasiana on nyt itelläni tuo yläkroppa ja sen treenaaminen!

Paljonko sun painoindeksi on?
Kuka tätä nyt sitten ikinä kysyykin, niin painoindeksi ei kerro yhtikäs mitään. Jos luit mun elämäntapamuutos -postauksen niin siellä kerroin jo siitä, että miten naurettavaa on tehdä sellainen harjoitus koulussa! Omani kuitenkin tällä hetkellä viikonlopun lisäkilojen jälkeen  on 20,9 (alimmillaan ollut nyt 20) ja silloin kun alotin projektin se oli 25,3 :)

Montako kertaa päivässä syöt ja miten paljon?
Pyrin syömään vähintään kolme kertaa päivässä, joka on siltikin liian vähän. Aamulla syön aamupalan ja päivällä koulussa lounaan, joka koostuu yleensä salaatista ja proteiinista. Illalla syön kotona myös proteiinipitoisen ruuan ja illalla saatan tehdä vielä munakokkelia jos tekee mieli! Eli suht normaaleja annoksia ja kooltaan myös!

 photo blg_zpsf18a202e.jpg

Haluisitko kertoo sun ruokavaliosta tarkemmin vaikka jonkun postauksen myötä?
Voin kertoa ja luultavasti teenkin sellaisen postauksen, kunhan saan otettua vain kuvat aina aterioista! 

Teetkö kyykyt kotona niin, että pidät kädet lantioilla vai toinen jalka edessä vai millä tyylillä?
Tää itseasiassa vaihtelee aika paljon siitä, että monesko sarja on menossa. Yleensä ensimmäiset 50 kyykkyä pystyn tekemään niin, että kädet on edessä suorina, mutta loput kyykyt menee yleensä niin että pidän kädet edessä ja pidän sormet ristissä leveällä otteella. Joskus saatan myös ottaa tukea reisistä tai sitten vain heilutella käsiä sen rankkuustason mukaan! Joskus saatan myös leikkiä, että mulla on tanko seläntakana ja pitää käsiä siinä asennossa! Teen yleensä kyykyt hieman leveämmässä haara-asennossa ja tietysti mahdollisimman alhaalle ainakin ensimmäiset ja viimeiset kyykyt!

Venytteletkö treenin jälkeen kuinka usein?
Venyttelen aina treenin jälkeen! Toki kotona kyykkyjen jälkeen on tullut vähän laiskoteltua ja aina ei ole jaksanut, mutta jalat on onneks tottunut jo, niin ei tee kauheen kipeetä seuraavana päivänä :)

2 kommenttia:

  1. oho ootko siis laihtunu ton vajaa 20kg pelkällä saliharjottelulla ilman kunnon aerobista :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En! Siis pääosin ruokavalion muutoksella on ollu suurinosuus ja siis alkuvuodesta harrastin enemmän aerobista verrattuna kuntosaliin, mutta saatoin lenkkeillä ehkä kerran viikossa tai kahdessa ja kesällä sitten taas enemmän (2krt vk), mutta matkat oli siis vaan 1km pitusia. Salilla mä pääsääntösesti oon käyny ja tehny painoilla :)

      Poista