23. marraskuuta 2013

Elämäntapamuutos projekti 2013

Marraskuussa 2012 kävin terveydenhoitajan vastaanotolla terveystarkastuksessa. Kaikki oli hyvin, mutta terveydenhoitajan mielestä minun olisi tullut lisätä liikuntaa enemmän. En liikkunut koskaan vaan olin päivät kotona. Joskus olin kuitenkin käynyt sitä ennen kuntosalilla ja ryhmäliikunnoissa, mutta ne eivät tuntuneet koskaan omalta jutultani. Joulukuussa kuitenkin päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja pyysin äidiltäni joululahjaksi salikorttia. 

 photo dddd_zps6f1e9c73.jpg

Mä en ollut pitänyt koskaan itseäni mitenkään läskinä. En vertaillut itseäni melkein koskaan muihin, koska olin tyytynyt siihen kohtaloon joka mulle oli luotu, hieman pyöreänä ja muodokkaana naisena. Mä opin elämään asian kanssa, koska siitä oltiin kuittailtu mulle jo yläasteella. Jopa kahdeksannella luokalla terveystiedon tunnilla meitä pyydettiin laskemaan oma painoindeksimme. Jo silloin valehtelin oman painoni, koska en kehdannut laittaa omaa painoani, koska tiesin, että saisin muuten luokan suurimman lukeman. Nyt lähinnä naurattaa kyseinen tilanne, koska ei siihen painoindeksiin vaikuta pelkästään paino vaan myös se pituus. 

 photo IMG_6809_zpsdc36f345.jpg

Kävin tammikuussa noin kaksi tai kolme kertaa viikossa salilla, mutta ei sitä nyt kummoiseksikaan treenaamiseksi voi kutsua. Se koko kuukausi oli intoa täynnä, mutta ei mun tarkoituksena ollut missään vaiheessa laihtua. Halusin vain parantaa kuntoa ja jotain tekemistä tylsiin iltoihini. Tammikuussa ruokavalioni muuttui myös täydellisesti. Jätin pastat ja perunat ja leivät syömättä. Keskityin enemmän hyviin hiilareihin ja proteiinipitoiseen ruokavalioon. Innostukseni sain entiseltä poikaystävältäni. 

 photo IMG_6181_zpscece4b5f.jpg

Maaliskuun lopulla aloin ihmettelemään, kun vaatteet alkoivat tippumaan kirjaimellisesti päältäni. Kävin vanhempieni luona vaa'alla ja huomasin laihtuneeni viisi kiloa. Innostuin asiasta niin paljon, että aloin olemaan vielä tarkkaavaisempi ruokavalion suhteen ja aloin kokeilemaan maitorahkan syömistä, mutta se villitys onneksi laski aika nopeasti. 

 photo housut_zps9f40e8e0.jpg

Kesäkuussa painoa oli tippunut jo kymmenen kiloa ja oli mukava huomata miten vanhat bikinit mahtuivat päälleni. Ostin uuden salikortin ja kävin viikonloppuisin ja välillä arkisin lenkillä, koska kesällä ulkoilu tekee ihan hyvää toisin kuin nyt syksyllä tuolla pimeässä. 

Nyt viimeisen puolen vuoden ajan olenkin käynyt aika useasti salilla ja treenannut selkää, jalkoja ja käsiä. Vatsan seutu on seuraava projekti sekä pylly. Nyt kun kiloja on lähtenyt on myös muodot kadonneet. Tämän takia tulevassa treeniohjelmassa tulenkin painottamaan erityisesti pakara- ja vatsalihaksia! 

 photo Untitled4_zps00331e78.jpg

Monia myös varmasti kiinnostaa, että kuinka paljon mä nyt sitten olen kokonaisuudessani laihtunut ja paljon vaatekokoni ovat pienentyneet. Ajassa tammikuu 2013 - marraskuu 2013 olen laihtunu 16,5kg, joka on aivan järjettömän suuri luku. En voi olla kuin ylpeä itsestäni ja tästä saavutuksesta, koska tosiaan luulin, että tulen pysymään aina entisessä koossani ja käytin tekosyynä ''mutta koska mulla on isot luut ja tissit painaa''. Vielä viime vuoden kesällä ostin Zarasta 44 kokoa olevat farkut ja nyt syyskuussa ostin Zarasta 38 kokoa olevat farkut. Paidan koko on pienentynyt L > S ja tykkään muutenkin käyttää nykyään tiukkoja paitoja, jotta saan näkyville kaikki nämä tulokset! Myös kuppikoko on pienentynyt yhdellä sekä rinnanympärys kymmenellä sentillä! Ihan uskomatonta sanon minä! Lisäksi olen onnellinen siitä, että yleiskuntoni on parantunut huomattavasti. Ennen tuskin jaksoin juosta edes 50m putkeen, mutta nyt menee helposti melkein kilometri! 

 photo laumlskii_zpse7469dbe.jpg

Oon kuitenkin syönyt aivan liian vähän ja tästä syystä monet mun ystävät on huolissaan. Osa jopa näkee mussa jo joitakin anoreksian piirteitä, joka huolestuttaa myös mua itseäni. Mulla on suurimpana pelkona nyt se, että lihon takasin. Pahempaa tästä pelosta tekee se, että erosin juuri hiljattain, jolloin mulla ei ole enää sitä henkilöä, joka alunperin tuki tätä mun ruokavalion muutosta. 

Viime kuussa tilasin itselleni rasvanpolttajia ensimmäistä kertaa sekä vitamiini kapseleja ja tietenkin hera80. Tietty mukaan lähti myös uudet Better Bodieksen urheilurintsikat! En oikein osaa muuta noista kapseleista sanoa muuta kuin, että treeni luistaa paljon paremmin ja energiaa löytyy suunnattomasti ja myös CLA on nopeuttanut aineenvaihduntaa tehokkaasti!

 photo Untitled12_zps545e5012.jpg

Nyt lopuksi ajattelin kuitenkin jakaa teille paljon hyviä vinkkejä siitä, että miten pääsette alkuun ja mistä saatte motivaatiota. Mulla on suuri kunnia ja oon tosi otettu siitä, että monet ovat tulleet juttelemaan mulle siitä, että kuinka olen heidän esikuvansa ja kuinka he ovat saaneet multa motivaatiota! Ootte lukijat ihania ja muutkin tutut, jotka ootte jaksaneet tsempata mua tän projektin kanssa, josta en edes osannut haaveilla.

1. Tärkeintä on se, että ei aseta alkuun itselleen tavoitteita, koska helposti tulee pettymys jos mitään ei tapahdukkaan. 

2.Tärkeää on myös se, että muuttaa ruokavalioonsa, koska se on aivan yks hailee kuinka paljon treenaat jos sun ruokailutottumukset ovat ihan päin pyllyä. Tästä olen myös itsekin oppinut ja pitäisi myös oppia. Lihas ei todellakaan kehity jos ei syö tarpeeksi ja säännöllisesti. 

3. Suosikaa myös paljon proteiinia ja vähentäkää hiilareita. Syökää aamumurojen sijasta kaurapuuroa tai munakokkelia! 

4. Kun olet saanut muutaman kilon pudotettua voit asettaa itsellesi tavoitteita, mutta älä liian aikaisin. Itselläni ei ole ollut minkäänlaisia tavoitteita paitsi se, että haluan ihannepainooni, jonka olenkin nyt saavuttanut! Nyt vasta alan siis itse treenaamaan lihaksia ja vähennän aerobista treeniä.

 photo Untitled7_zps0d89a13e.jpg

5. Juo paljon vettä ja pidä nestetasapainosta huolta!

6. Myös kotona voi treenata! Netistä löytyy paljon erilaisia liikekollaaseja, joita seuraamalla voi toteuttaa itselleen kotitreenin. Myös Youtubesta löytyy loistavia treenivideoita, joita kannattaa katsoa!

7. Salilla tee sarjat loppuun ja treenaa niin, että viimeiset toistot tuntuvat kunnolla. On siis melkein turhaa treenata liian kevyillä painoilla, mutta tulee myös huomioia, että itseään ei kannata myöskään rikkoa.

8. Jos haluat kiinteyttää se ei tarkoita sitä, että juoksumaton avulla saavutat tulokset. On miltein mahdotonta kiinteyttää itseään ilman salilla treenailua. Varsinkin te naiset, on turha pelätä, että lihakset kasvaa hetkessä, koska ennen sitä vaihetta tulee se kiinteytyminen. 

9. Kannattaa huomioida kuitenkin myös se, että saa tarpeeksi rasvaa kehoonsa, joten kaikkea ei kuitenkaan kannata jättää pois ruokavaliosta. Lihakset näkyvät eniten dietin aikana, jolloin kehossa ei siis ole hiilareita. Itselläni on siis myös niitä pöhötys päiviä, jolloin tuntuu, että olen lihonut vaikka en olekkaan.

10. Tee kaikki itsesi vuoksi. Älä tee sitä muiden vuoksi äläkä kuuntele muiden mielipiteitä. Asiasta ei kannata myöskään tehdä itselleen pakkomieltä, sillä nyt tällä hetkellä tuntuu, että en oo tehnyt tän pudotuksen eteen juuri yhtään mitään!

21 kommenttia:

 1. Ihan huikee muutos! Ei kyllä samaks naiseks uskois :)

  VastaaPoista
 2. APUA ANNI!!! Poistin sun kommenttis ihan vahingossa! Mutta juu tosiaan ei oo laihdutettavaa enää ja pitää panostaa tohon lihaksen kasvattamiseen, että kaikki paikat kiinteytyis hyvin! Saa nähä vaik vatsalihakset näkyis jo ens kesänä ;)

  VastaaPoista
 3. ooksä eronnu siitä laurista :O

  - J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä kuka oot, mutta olen juu viikko sitten :)

   Poista
  2. Tiiät mut mutta en kehtaa omalla naamalla kysyy, en tiiä miks! Höhh vaikutitte niin onnellisilta ja sovitte hyvin yhteen :(

   Poista
  3. Hö! Mul ei tuu mieleen, kun tiiän niin paljon ihmisii jotka alkaa J:llä :/ Mutta juu niin täysin samaa mieltä oon kanssas, mutta toisten tunteisiin ku ei voi vaikuttaa :/

   Poista
 4. Voi eii kumpi otti pupun? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emppu jää mun luo, kun se täällä on koko ajan ollutkin :) Tietty se on nyt paska, kun se on muistona tosta suhteesta, mutta mielummin pupu kuin lapsi :D

   Poista
 5. Ihan mahtavaa, voi kun itekkin tohon joskus vielä pystyis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja ei se oo pystymisestä kiinni vaan haluamisesta ;)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Haha kiitos aamun piristyksestä ja toivottavasti sait tuosta kommentistasi jotain irti, koska mä en nimittäin saanut :D

   Poista
 7. vau! ihan huikee muutos. vitsi kun sais ittensäki raahattua salille..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se pelkkä sali tuloksia tuota, vaan tärkein on ruokavalio :) Ajattelu ''vitsi kun sais ittensäki raahattua salille'' ei auta missään vaiheessa, vaan sinne on mentävä jos tuloksia haluaa ja kroppaansa haluaa kiinteyttää. Mikään ei oo parempaa kuin se, että aamu-unisena raahaudut salille, vaikka tekis mieli jäädä nukkumaan. Se tekee susta jo voittajan :)

   Poista
 8. älä välitä tosta anosta, tuskin hän mikään kedon kaunein/komein kukkanen on kun ei kehtaa nimellä sanoa. kateelliset huutelee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sen verran itsetunto kasvanu tässä vuoden sisällä ja varsinkin viimeisien kuukausien aikana, joten tollanen kommentti ei paljoo kyllä hetkauta! Huvittavinta on se, miten kyseinen tyyppi tuli kommentoimaan tähän postaukseen, jolloin kommentista voi päätellä kahta eri asiaa. Joko tämä kyseinen anonyymi on kateellinen siitä, että olen saavuttanut tuloksia ja hän ei tai toinen vaihtoehto on se, että hänellä ei itsellään ole kaikki asiat kunnossa. Toivottavasti toi kommentti kuitenkin piristi hänen päiväänsä, koska mitään muuta tarkoitusta tolla kommentilla ei varmaan ollut :D

   Poista
 9. Moikka! Tästä tulee sitten sekava teksti... :D Joskus vielä muutama vuosi sitten kuulin susta jotain negatiivisiä juttuja, ja just siitä kuinka olit ilmeisesti hulluna niihin ben&jerry jäätelöihin :D No, sitten eksyin sun blogiis ja ihmettelin että mitä ihmettä ne kaikki oikein puhuu kun blogissa tuli vastaan pirtee, kaunis ja ei tosiaankaan mikään hirmu lihava naikkonen. Sun kroppa ei mun mielestä silloinkaan ollut mitenkään paha. Sitten luin niitä sun laihduttamis juttuja ja mietin että mahdatkohan onnistua. Mutta kappas, tänne ku tuun kuukausien jälkeen niin kyllä, sä onnistuit! :)

  Oon ite pienestä pitäen ollu muita pyöreempi. En omista vaan pientä pömppistä, vaan kunnon makkarat ja löllyvät reidet (y) puhumattakaan sitten käsistä ja naamasta. :D Tää, ja nää sun muut uudet postaukset anto mulle motivaatio ihan tosissaan. Aina ajattelen etten pysty siihen, ja tyhmänä ajattelin ettet ehkä säkään pysty. Mut nyt kun näin tän kaiken muutoksen mitä oot saanu aikaan niin ehkä mullakin on toivoo. :D

  Tästä tekstistä tosiaankin tuli sekava, mutta siis oikeestaan se mun asia oli että oon ylpee susta! :) Oot kaunis nuori nainen, sulla on upeita vaatteita, ja upee kroppa + motivaatioo mitä ei kaikilta löydy! :) Jatka samaan malliin. Ehkä mäki vielä joskus onnistun..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on muutenkin masistelu torstai yö menossa ja pillahdin itkuun, kun luin tän kommentin! Apua! Et oo ainoa, jonka käsitykset musta ovat muuttuneet. Moni tuttu on tullut ihmettelemään sitä, että miten oon laihtunut ja mitä olen tehnyt ja, että miksi he eivät laihdu ja kateudesta haluaisivat olla paikallani. En myöskään itse ole pitänyt itseäni mitenkään lihavana koskaan ja olin sujut itseni kanssa, mutta tottakai nyt kun katselen vanhoja kuvia niin huokuu se kauhea ero siihen verrattuna millainen olen nyt tässä ja tänään!

   Mulla ei siis ollut todellakaan missään vaiheessa tarkoituksena laihtua, vaan silloin kun ekat kilot olivat karisseet tuli mulle pelko siitä, että lihon ne takaisin, joka antoi mulle motivaatio hurjasti! Tietysti nyt näiden 18 laihdutetun kilon jälkeen mulla on olematon perse verrattuna edelliseen jolloin omistin edes joitakin muotoja. Ainoo tyytyväisyys iskeekin siinä, että saan vihdoin ostettua Gina Tricotista rintsikoita, haha! Mulla on siis vielä paljon treenailtavaa edessä, että saan lihaserottuvuutta ja paikat kiinteiksi!

   Ikinä ei kannata ajatella, että ei pysty. Se on vain omasta tahdostaan kiinni mitä haluaa elämältään. Viime suhteen aikana opin itsestäni niin paljon uusia asioita, joiden kautta mun itsetunto on kasvanut paljon. Musta on tullut paljon sosiaalisempi ja uskallan olla oma ihana itseni häpeilemättä. Tunnen itseni myös paljon seksikkäämmäksi alusvaatteissa kuin ennen.

   Ymmärsin kuitenkin pointtisi erityisen hyvin ja tää oli aivan ihana kommentti näin päivän päätteeksi, vaikka itkua väänsinkin, kun tuon luin! Tietysti tässä on mennyt kesän aikana koko vaatekaappi uusiksi, mutta se on pieni hinta hyvästä kunnosta ja terveydestä :) Mä oon aina valmis tsemppaamaan muita ja on ihanaa, että saan olla esimerkkinä muille siitä, että mitä omalla tahdollaan voi saada aikaiseksi! Tsemppiä sulle ja kiitos ihanasta kommentista! :)

   Poista
 10. Ihana Tuuli, tosi hyvältä näyttää! Oot tehny uskomatonta työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen ihana siellä! Ja voi kiiiiitos <3 Kävitkö muuten hakemassa Fitnesstukusta kapseleita vai tilasitko rippedit? ;)

   Poista