10. lokakuuta 2013

Mistä tietää olevansa oikealla alalla?

Mielipidepostausta sekä omia kokemuksia luvassa! Aiheena tällä kertaa koulutus ja se, että mitä näinä opiskeluvuosina oon itsestäni oppinut. Mistä sitten tiedän sen, että olen itselleni sopivalla alalla? Siitä, että pystyn olemaan oma itseni ja nautin siitä, että saan kohdata ihmisiä ja lisäksi plussaa on se, että jokainen päivä on erilainen. Media-ala ei ole mua varten, mutta on senkin käymisestä hyötyä, jos joskus tulee tarvetta esimerkiksi perustaa oma yritys. Nyt kuitenkin vähän tarinaa omista kokemuksista!

   photo IMG_9535_zps9357e756.jpg

Väkisinkin alkaa muistelemaan niitä aikoja jolloin oli itse 16 -vuotias ja piti itse päättää minne lähtee opiskelemaan. Nyt kun nuoret alkavat miettiä jo tulevia opiskelupaikkojaan, niin on pakko kertoa omasta vuosien takaisesta tilanteesta. Mulla ei ollut mitään tietoa siitä, että mitä olisin halunnut tehdä. Äitini oli kuitenkin käynyt ammatti-instituutin järjestämässä tilaisuudessa, jossa vain vanhemmille esiteltiin koulutusaloja. Äiti ehdotti mulle siellä käytyään audiovisuaalista viestintää ja se kuulosti enemmän kuin hyvälle vaihtoehdolle. Yhteishaussa hainkin siis Forssan ammatti-instituuttiin Audiovisuaaliselle linjalle, mutta myös Forssan yhteislyseoon. 

 photo IMG_9524_zpse1491c9d.jpg

Kesäkuussa sain tiedon, että olin päässyt pääsykokeiden jälkeen sisälle Forssan ammatti-instituuttiin, jonka jälkeen varmistettiin myös miten on käynyt lukion suhteen. Olin siis päässyt kumpaankin sisään ja päätös ei kauhean vaikealta tuntunut, koska oon aina ollut huono kielissä ja tiesin, että lukiosta saisin kuitenkin huonot paperit. Opiskelut Forssan ammatti-instituutissa aloitin siis syksyllä 2009. 

Ala vaikutti mielenkiintoiselta ja luokalta sain ihania ystäviä. Koulutukseen sisältyi kolme työssäoppimisjaksoa ja jokaisella jaksolla aiheena oli eri asiat. Omat työssäoppimiseni suoritin siis Hämeenlinnassa KuvaWiik Ky sekä Turussa Studio Rajala Potretissa. Kumpikin paikka antoi mulle hyviä eväitä tulevaisuutta ajatellen ja Studio Rajala Potretista sain myös ensimmäisen kerran asiakaspalvelukokemusta, sekä pääsin olemaan ensimmäistä kertaa elämässäni kassalla. Sainkin hyvät suosittelut menemään kesällä kauppaan harjoitteluun, koska asiakaspalvelu sujui niin hyvin.

 photo IMG_9451_zps5f460775.jpg

Valmistuin media-assistentiksi hyvillä papereilla keväällä 2012. Osaltaan harmitti, että en suorittanut tutkinnon ohessa ylioppilas -tutkintoa, koska mediapuolella se olisi ollut helppoa suorittaa, koska ''kotiläksyjä'' ei ikinä tullut. Mulla oli tulevaisuus auki ja mietin mitä mä haluan tehdä. Hain opiskelemaan Turkuun, sekä Lahteen valokuvausta ja Helsinkiin televisio- ja radiotuontatoa, sekä myös käsikirjoitusta. Pääsykoekutsua en kuitenkaan mistään saanut ja päätin luovuttaa.  Päätin siis hakea takaisin tuttuun ja niin turvalliseen Forssan ammatti-instituuttiin, mutta tällä kertaa tarkoituksena olisi valmistua merkonomiksi.

  photo IMG_9528_zps15371f90.jpg

Aloitin merkonomi opinnot ylioppilas, sekä ammattikoulupohjaisella linjalla elokuussa 2012.  Olin ollut samana kesänä paikallisessa lelukaupassa töissä, joten opiskelu tuntui luontevalta heti töiden jälkeen. Tähän mennessä koulutus on vastannut hyvin toiveitani ja koulutusohjelmana on tosiaan asiakaspalvelu ja markkinointi. Yksi työssäoppiminen on jo takana ja sen suoritin viime keväänä Kappahlissa, joka oli mulle haaveiden täyttymys, koska olen aina halunnut kokea sen, että miltä tuntuu olla vaatekaupassa töissä. Tällä hetkellä ajatukset pyörii opinnäytetyössä. Samaan aikaan suoritan tällä hetkellä myös toista työssäoppimisjaksoani paikallisessa sisustusliikkeessä. 

Kevään kruunaakin sitten tuleva ulkomaanmatka luokkalaisten kanssa, sekä viimeinen työssäoppiminen, mutta myös se itse päähetki; valmistuminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti